Сега четете
Най-голямата стъпка, която прави страната ни, към това да е европейска, демократична и правова държава

Най-голямата стъпка, която прави страната ни, към това да е европейска, демократична и правова държава

За последните 30 години това е най-голямата стъпка, която прави страната ни, към това да е европейска, демократична и правова държава. Това коментира пред журналисти министърът на правосъдието Атанас Славов във връзка с приетите на трето четене промени в Конституцията.

 

„Тези промени са гаранция, че България ще остане активен член на Европейския съюз (ЕС), че България ще остане парламентарна република, което означава, че плурализмът и конкуренцията на мнения ще са на първо място, а не едноличното вземане на решения“, заяви Славов.

 

Аз като министър на правосъдието съм удовлетворен от постигнатото, даже бих казал, че приетите промени, са по-добри от внесените, което стана възможно благодарение на диалога, на разумния компромис и поетата отговорност от политическите сили, коментира той.

Вижте и

 

В гласуването на промените в Конституцията участваха общо 237 народни представители. „За“ бяха 165 от ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и ДПС. „Против“ бяха 71 от „БСП за България“, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. Депутатът Бойко Рашков от ПП-ДБ гласува с „въздържал се“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре