Сега четете
Официално представиха електробусите, които стават част от великотърновския градски транспорт

Официално представиха електробусите, които стават част от великотърновския градски транспорт

Трите нови електробуса, закупени от Община Велико Търново по проекта за интегриран градски транспорт бяха официално представени и осветени днес. Открит бе и изграденият по същия проект буферен паркинг до бившето сержантско училище. Там ще е началната спирка на градската линия T100, по която ще пътуват електрическите автобуси, заедно със зарядната станция.

Превозните средства са нископодови, пригодени за хора с увреждания, изцяло климатизирани, вместимостта им е между 50 и 60 души. Разполагат с вътрешна и външна информационна система и GPS-локализиране. Зареждането отнема 50 минути, а пробегът е между 220 и 240 километра.

Оператор на електробусите ще е Общинско дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“ /ОДПГ/.

Общинската администрация максимално бързо ще внесе предложение до Общинския съвет, който трябва да вземе решение за прехвърляне на буферните паркинги „Сержантско училище“ и „Френкхисар“ за управление и експлоатация от „ОДПГ“. На база на това решение дружеството ще може да обяви конкурс за избор на персонал за паркингите и за работата на електробусите, тогава ще има и по-голяма конкретика от коя дата ще стартира новата линия.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре