Сега четете
Очаква да има ефективна присъда по делото на Петър Бъчваров

Очаква да има ефективна присъда по делото на Петър Бъчваров

Вярвам на турското правосъдие, считам, че ще има ефективна осъдителна присъда по делото за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров. Това каза пред журналисти в Одрин вътрешният министър Калин Стоянов. Той ще присъства на второто заседание по делото, което се води в Одрин, Република Турция.

 

Министърът добави, че турските власти са провели много активно и бързо разследване, като в рамките на една година са успели да приключат разследването и да внесат делото в съда. Стоянов потвърди, че днес ще бъде разпитан служителят от Министерство на отбраната, с който Бъчваров е бил екипна двойка, когато е станал инцидентът. Калин Стоянов посочи още, че предстои да се срещне с родителите на загиналия граничен полицай.

 

Любословие.бг припомня, че граничният полицай Петър Бъчваров загина на 7 ноември 2022 г. по време на дежурство по охрана на българо-турската граница в района на село Голям Дервент. Заедно със свой колега – военнослужещ, се натъкват на пробив в оградата на границата. При огледа полицейският служител е ранен смъртоносно от куршум, изстрелян от посока Турция. По случая са задържани двама турски граждани от турските власти.

Вижте и

 

Петър Димитров Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 г. в Ямбол. Средното си образование завършва в Елхово през 2009 г., продължава образованието си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Младши инспектор Бъчваров е постъпил на работа в системата на МВР през декември 2013 година. Преминал е през длъжностите полицай и старши полицай в група „Охрана на държавната граница“ към Гранично полицейско управление –Елхово към Регионална дирекция „Гранична полиция“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре