Сега четете
Фирми фантоми продавали новогодишни пакети за ЧНГ

Фирми фантоми продавали новогодишни пакети за ЧНГ

Десетки, а може би стотици българи ще „изгорят” с кувертите си за новогодишната нощ. За това алармират хотелиери, които разбрали, че платформа продава пакети за техните хотели, но без съгласието им. Част от потърпевшите мениджъри дори лично резервирали пакети в своите хотели, при положение че отдавна свободни места няма.

Така направил и Кристиян Киров, който управлява хотел край Бургас. След като колеги от Батак му сигнализирали за сайта, той влязъл и резервирал несъществуващи свободни места за Нова година. Получил потвърждение от уеб страницата и дори телефонно обаждане. „Получаваш потвърждение на имейл адрес и проформа фактура, която трябва да платиш по банков път”, обясни Киров. Той каза, че си е направил собствено разследване. Оказало се, че фирмите са регистрирани на името на малоимотни граждани.

Първа в истинността на платформата се усъмнила жена от Стамболийски. „Първо се усъмнихме в цената, защото сме търсили много вили и луксозна за такава цена е просто шокиращо. Другото, което ни усъмни, беше, че плащането трябва да е на 100%”, споделя Таня Никлева. Въпреки това жената водила дълга кореспонденция с лъжливия сайт, но позвънила и в самата вила. Тогава разбрала, че е жертва на опит за измама.

Вижте и

Хотелиерите са подали сигнал до вътрешния министър Калин Стоянов, който, по думите им, веднага се заел със случая. След като са измамата е уведомен отдел „Киберпрестъпления” към МВР, платформата е блокирана и вече е започнало разследване.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре