Сега четете
Георги Любенов и Георги Милков са тазгодишните носители на наградата „Димитър Цонев“ за качествена журналистика

Георги Любенов и Георги Милков са тазгодишните носители на наградата „Димитър Цонев“ за качествена журналистика

Георги Любенов и Георги Милков са тазгодишните носители на наградата „Димитър Цонев“ за качествена журналистика, съобщиха от едноименната фондация пред БТА.

Фондация „Димитър Цонев“ е създадена в подкрепа на качествената журналистика у нас. Със своите дейности тя цели още да подкрепя, подпомага и насърчава развитието на кадри, които работят в тази сфера.

Димитър Цонев (1959-2016) е български журналист и телевизионен водещ. Завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В периода от 1986 до 1991 г. е редактор в „Международна информация“ и в Балкански информационен пул в „София прес“. От 1991 до 2002 г. е водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ по Канал 1 на Българската национална телевизия (БНТ).

От 1 октомври 2002 г. е назначен за говорител на кабинета на Симеон Сакскобургготски, а след това е пиар на Българската телекомуникационна компания. През септември 2008 г. се завръща в БНТ, където става заместник програмен директор и до 2010 г. е водещ и продуцент на предаването „В неделя с…“ заедно с Камен Воденичаров.

Вижте и

През 2011 г. Цонев напуска и една година води публицистичното предаване „24/7“ по „Би Ти Ви екшън“, а след това до март 2014 г. заедно с Цветанка Ризова води предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви. По-късно същата година Димитър Цонев се завръща в БНТ, където е водещ на публицистичното предаване „Още от деня“ по БНТ 1 до смъртта си през август 2016 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре