Сега четете
Опаковано осолено сварено патешко яйце

Опаковано осолено сварено патешко яйце

Това яйце не се нуждае от стоене в хладилник и може да го носите със себе си, докато решите да го изядете. Тоест може да се ползва за бърза закуска при преходи и други спортни мероприятия. Няма нужда от цялостно белене, но ще ви трябва малка лъжичка, за да го изядете. Като цяло, ако не сте прекалено гладни, ще ви засити за известен период от време- колко дълго е в зависимост от индивидуалните ви особености. Тук накратко ще ви обясня как да ползвате това яйце. Както виждате на снимката,

то е поставено в здрава опаковка, която обаче може да се отвори лесно- има прорез отстрани, който като се дръпне в противоположни посоки къса горната част и може да извадите яйцето. След това се обелва само единият връх на яйцето, колкото да може да влезе лъжичката и се изгребва съдържанието.

 

Вижте и

Белтъкът не е залепнал за черупката, така че се отделя изключително лесно, а жълтъкът е наситено жълт с червеникави оттенъци.

И нещо важно. Ако досега не сте опитвали такъв вид яйце, първият път ще ви се стори много солено- просто, защото е наистина много солено. При обработката му са използвали солта като консервант, за да не се развали. Може да изплакнете обелената част на яйцето с вода преди да започнете да го ядете. Във вътрешната част не е толкова солено. Мен лично едно яйце може да ме изкара няколко часа преди да огладнея отново, и то при положение, че работя през това време. Цената им е различна в зависимост от магазините, където се продават, но досега съм ги видял само в два азиатски супермаркета в Осло. Аз купих кутия с шест опаковани яйца за около 11.50 лв. Не е нещо, което е изключително приятно на вкус, но не е и много лошо, ако изключим солеността. Може да се каже дори, че е добро на вкус. Опакованото осолено сварено патешко яйце ще ви бъде от полза, ако сте много гладни, а нямате никаква друга храна. Заслужава си да го опитате еднократно, но не и да го ядете често.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре