Сега четете
Кметът на Казанлък Галина Стоянова награди тазгодишните стипендианти на Общината

Кметът на Казанлък Галина Стоянова награди тазгодишните стипендианти на Общината

Кметът на Казанлък Галина Стоянова награди официално десет талантливи деца от града, изявени в различни сфери на изкуствата и спорта. Учениците са отличени с едногодишни стипендии, а средствата са осигурени от Общинската програма за деца с изявени дарби. Отличените са постигнали успехи от участия в национални и международни състезания и конкурси през предходната учебна година.

Стоянова отправи поздравления към учениците и към техните родители и им пожела да бъдат здрави и все така целеустремени. Тя подчерта, че бъдещето е в ръцете на образованите млади хора и посочи, че администрацията ще помогне с всичко, което е възможно, за тяхното бъдещо развитие и успехи.

За постигнати високи резултати Община Казанлък отличи Татяна Чушева, Рая Маркова, Георги Христов, Беррин Хаджъ, Еге – Матей Ислямолу, Атанас Бранчев, Диан Драгнев, Симона Павлова, Радост Проданова и Катрин Димитрова. Сред тях има ученици, изявени в областта на тениса, бойните изкуства и хвърлянето на диск, както и в литературното творчество, пианото, танцовото изкуство и други.

Вижте и

Стипендиите се връчват от Община Казанлък по Приоритет VI на Общинската програма за закрила на детето, а отличените ученици се избират от комисия, назначена със заповед на кмета. Условията за кандидатстване и критериите за оценяване са обявени на официалния сайт на местната администрация, а срокът за кандидатстване е всяка година до 15 септември. Тази година средствата са увеличени, увеличен е и броят на стипендиантите. Приоритет на Община Казанлък е повече деца да бъдат насърчавани да развиват своите таланти, подчертаха от администрацията.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре