Сега четете
Калин Стоянов ще участва в конференция на държавите от Залцбургския

Калин Стоянов ще участва в конференция на държавите от Залцбургския

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще участва в министерската конференция на държавите от Залцбургския форум в Словения, съобщи МВР. На срещата в Бърдо при Кран ще бъдат обсъдени актуални теми от дневния ред на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“: функционирането на Шенгенското пространство и борбата с каналджийството.

 

В рамките на форума се очаква министър Стоянов да проведе двустранни срещи с министрите на вътрешните работи на Австрия и Румъния в търсене на политическо съгласие относно приемането на България и Румъния в Шенген.

 

Залцбургският форум (ЗФ) е неформална инициатива за сътрудничество в областта на сигурността, създадена през 2001 г. по идея на Австрия. Понастоящем във форума участват девет държави от Централна и Източна Европа – Австрия, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения.

Вижте и

 

Австрийски медии съобщиха в неделя, че министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е готов да разхлаби ветото за разширяване на Шенгенското пространство с България и Румъния. В съобщенията се посочва, че според сведения, получени от правителствени кръгове, границите могат да бъдат премахнати, поне за въздушния трафик. Сухопътните граници ще запазят сегашния си статут, като България и Румъния официално няма да бъдат членки на Шенген.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре