Троянският проход се отваря за движение за моторни превозни средства до 12 тона

Троянският проход ще бъде отворен за движение за моторни превозни средства до 12 тона от 13:00 часа, съобщи директорът на Областното пътно управление в Ловеч Йордан Първанов.

Преминаването през прохода – път II-35 Троян – Кърнаре, бе временно ограничено за всички моторни превозни средства след снеговалежите в края на ноември и влошените метеорологични условия. В най-високия Старопланински проход на места преспите достигаха над метър и половина, информираха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Веднага след подобряване на времето екипите на пътноподдържащите фирми в областите Ловеч и Пловдив започнаха разчистване на снегонавяванията със специализираната техника, за да се възстанови пътуването възможно най-бързо. Трасето е най-пряката връзка на Централна Северна България, на жителите на Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България.

Вижте и

На 27 ноември беше възстановено движението и през Твърдишкия проход. Спирането на трафика през прохода там се наложи поради аварирането на два тира, навлезли в прехода въпреки знака за ограничение на движението на камиони над 10 тона.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре