Сега четете
Троянският проход се отваря за движение за моторни превозни средства до 12 тона

Троянският проход се отваря за движение за моторни превозни средства до 12 тона

Троянският проход ще бъде отворен за движение за моторни превозни средства до 12 тона от 13:00 часа, съобщи директорът на Областното пътно управление в Ловеч Йордан Първанов.

Преминаването през прохода – път II-35 Троян – Кърнаре, бе временно ограничено за всички моторни превозни средства след снеговалежите в края на ноември и влошените метеорологични условия. В най-високия Старопланински проход на места преспите достигаха над метър и половина, информираха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Веднага след подобряване на времето екипите на пътноподдържащите фирми в областите Ловеч и Пловдив започнаха разчистване на снегонавяванията със специализираната техника, за да се възстанови пътуването възможно най-бързо. Трасето е най-пряката връзка на Централна Северна България, на жителите на Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България.

Вижте и

На 27 ноември беше възстановено движението и през Твърдишкия проход. Спирането на трафика през прохода там се наложи поради аварирането на два тира, навлезли в прехода въпреки знака за ограничение на движението на камиони над 10 тона.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре