Сега четете
„Сглобката“ загуби един ден на парламента, за да си мери дерогацията, а битката е кой да краде през „Лукойл“

„Сглобката“ загуби един ден на парламента, за да си мери дерогацията, а битката е кой да краде през „Лукойл“

Колегите от управляващата „сглобка“ днес загубиха един ден на парламента в това да си мерят предложенията за дерогация като истината е, че битката е кой да краде през „Лукойл“. Това коментира пред журналисти в парламента Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на „Има такъв народ“.

Йорданов попита дали конкретна фирма няма да застане като посредник на вноса на петрол в „Лукойл“ след дерогацията, както и защо тази дерогация е само за руски суров петрол, без да има изискване за руски нефтопродукти.

„Нали усещате каква е тънката разлика да се внася суров петрол и да се внасят нефтопродукти – как за едното има забрана, а за другото – няма. Как вероятно танкерите, които ще внасят азерския или казахстанския петрол вече са готови и са свързани вероятно с тази фирма и дали заради това не е цялата битка? Защо ни правят на маймуни целия парламент, а вас ви карат да повтаряте като рупори – Русия, финансираме войната. Не му ли финансираме войната като му купуваме готовото гориво?“, посочи Йорданов.

Той каза, че природният газ, който се потребява в България е руски, минава през посредник – Турция и попита как точно пречим за финансирането на войната, водена от Руската федерация, като купуваме руски газ през посредник. По думите му само за тази година Испания е купила рекордно количество руски втечнен газ. Йорданов попита дали няма сега природният газ да поскъпне заради пускането в енергийния микс на този от хранилището в „Чирен“.

Вижте и

„Правилата са такива, че през лятото би трябвало да се използва газът в „Чирен“, а за зимата да се пълни нов. Те не го направиха това лято ПП-ДБ, за да казват как цената на газа е ниска, защото, вкарвайки в общия микс скъпия газ от „Чирен“, цената щеше да е по-висока“, обясни Йорданов и добави, че сега има изискване от ЕС и скъпият природен газ от „Чирен“ ще трябва да влезе в микса. Той посочи, че  в крайна сметка сега до потребителите ще достигне много по-скъп газ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре