Сега четете
Иван Таков: БСП не е спасителният пояс за вътрешнокоалиционни драми в СОС

Иван Таков: БСП не е спасителният пояс за вътрешнокоалиционни драми в СОС

БСП не е спасителният пояс за вътрешнокоалиционни драми в Столичния общински съвет (СОС), ние сме сериозна партия с ясни политики и виждания. Това заяви пред журналисти Иван Таков от групата на „БСП за България“ в СОС. Таков посочи, че ако ПП-ДБ (Спаси София) променят подхода и проявят повече разум на 18 декември ще има избран председател на СОС.

По думите на Таков драмата между ГЕРБ и ПП-ДБ (Спаси София) е много сериозна. Според него те не мислят как да заработи общинският съвет, а как да продължи моделът ГЕРБ, който съществува от 18 години в СОС. Най-голямата група в общинския съвет ще коства на столичани още една седмица загубено време, смята Таков. Той допълни, че вместо да се започне работата, ще се загуби време в разговори за политики, приоритети, за които БСП вече са говорили.

Таков обясни, че в залата е имало предложение заседанието да продължи на 12-и декември, защото Столична община ще изпусне пари. Преди една седмица „БСП за България“ изпрати две писма до кмета на София Васил Терзиев, посочи Таков и допълни, че едното е било за необходимостта от изслушване на всички дружества, които представят комунални услуги на територията на общината. Другото писмо е било за финансово-икономическото състояние на столицата, включително и големите проекти, дали има застрашени такива, обясни Таков и допълни, че все още нямат отговор.

По думите на Таков от БСП са разбрали през медиите, че има риск Столична община да загуби пари, но те не са получили официално потвърждение от кмета. Това е и причината за направеното предложение на БСП следващото заседание да бъде на 18 декември, за да може да се разбере дотогава дали това е вярно, обясни Таков. Той заяви, че ако има доклад за разплащане по проекти за околната среда във връзка с водните цикли на София, от БСП ще го подкрепят.

Вижте и

Таков коментира и решението на областния управител за демонтаж на Паметника на Съветската армия, като отбеляза, че това за БСП е много „дебела червена линия“. През годините сме пазили, както този, така и всички останали паметници, коментира Таков. Той обясни, че първо трябва да видят документи затова дали е опасен и ако е, кой отговаря за това, и защо не се ремонтира, щом е опасен, посочи той. Таков заяви, че СОС не е собственик на този паметник, а, че той е от компетенциите на областната управа.

Столичният общински съвет прекрати днешното си заседание, следващото е на 18 декември. „За“ предложението гласуваха 45 общински съветници, един се обяви против, „въздържал се“ нямаше.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре