Сега четете
Няма опасност да останем без горива

Няма опасност да останем без горива

Министърът на финансите Асен Василев заяви, че са имали изпреварваща информация за това, че „Лукойл“ преразглежда дейността си в България и обмисля продажба на бизнеса у нас. Радвам се, ча са обявили това. Както знаете, ние имахме изпреварваща информация, че този процес е започнал в края на септември и началото на октомври, коментира Василев пред журналисти на граничния пункт „Капитан Андреево“.

Всяка една компания има възможността и правото да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си активи, посочи Василев. Той поясни, че от гледна точка на българското правителство рафинерията трябва да бъде подсигурена чрез представител на държавата, така че тя да продължи да оперира по възможност със стратегически инвеститор и българският интерес да бъде защитен.

Василев увери, че няма риск България да остане без горива в тази ситуация. „Ако искате да продавате нещо, искате то да е печелившо и да работи“, коментира министърът.

Вижте и

Не мисля, че има някаква дискриминация към дружеството, ние спазваме стриктно законодателството, което е прието от парламента, каза Василев в отговор на въпрос.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре