Сега четете
Изкуственият интелект и авторското право са тема на дискусия в сградата на НС

Изкуственият интелект и авторското право са тема на дискусия в сградата на НС

Дискусия на тема „Изкуствен интелект. Творчество. Авторско право“ ще се състои в зала „Запад“ на Народното събрание. Събитието е днес, съобщават от Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП), която е сред организаторите съвместно с парламентарната комисия по култура и медии.

 

Участници в дискусията ще са футурологът доц. д-р Мариана Тодорова от Института по философия и социология към БАН; специалистът по интелектуална собственост проф. д-р Марияна Лазарова от НАТФИЗ; Десислава Матева – адвокат, експерт по интелектуална собственост, Доброслав Димитров; председател на управителния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). В разговора ще се включат още писателят Захари Карабашлиев, фотографът и член на Асоциацията на професионалните фотографи Соломон Франсез , както и продуцентът Станислава Армутлиева. Модератор ще е изпълнителният директор на БАМП Петя Точарова.

 

Вижте и

Сред въпросите, които се очаква да бъдат обсъдени, са възможностите, предоставяни от изкуствения интелект (ИИ) в творческия сектор, „произведение“ ли продукт, генериран от ИИ и възникват ли авторски права върху него, отбелязва от БАМП.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре