Сега четете
Светия синод: Състоянието на патриарх Неофит се подобрява

Светия синод: Състоянието на патриарх Неофит се подобрява

Състоянието на патриарх Неофит се подобрява. Това съобщи началникът на отдел „Протокол“ при Светия синод на Българската православна църква (БПЦ) Емил Велинов. Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит бе хоспитализиран във Военномедицинска академия (ВМА) заради белодробно заболяване.

 

Велинов посочи, че патриархът е лекуван от най-добрия екип в лечебното заведение. Той изрази надежда Светият синод и българите да посрещнат Рождество Христово заедно с патриарха.

 

Вижте и

Вчера в Софийската света митрополия бяха отслужени архиерейска света литургия и маслосвет за здравето на патриарх Неофит. Светата литургия бе отслужена в митрополитския храм „Св. Марина“ от Негово преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Да се помолят заедно за изцерението на българския патриарх на съборна молитва в храма се събраха всички служители на Софийската митрополия, работещите в патриаршеския дом и столични духовници. По решение на Епархийския съвет от митрополията призоваха всички свещенослужители от Софийската епархия да отслужат молебен за здравето на Негово Светейшество утре, 3 декември.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре