Сега четете
Нинова към БСП: Опитайте се да не вдигате местните данъци и такси

Нинова към БСП: Опитайте се да не вдигате местните данъци и такси

Опитайте се да не вдигате местните данъци и такси. Не могат да издържат хората при това натоварване, при очакване за повишаване на цените за зимата, да има и още едно повишаване – на местните данъци и такси. С тези думи се обърна днес лидерът на БСП Корнелия Нинова към новоизбраните кметове и общински съветници от партията в областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Враца, Монтана и Видин. Домакин на регионалната среща е Плевен.

 

Нинова допълни, че е трудно „да се вържат бюджетите“ особено когато държавата прехвърля нови отговорности на общините.

 

„Събираме се в момент, в който държавата се намира в хаос. Правителството вместо да създава сигурност, да дава гаранции, да излъчва предвидимост, е индикатор, катализатор на хаоса, на липсата на перспектива, на безвремието. Всеки ден сме свидетели на такива примери. Единствената опора в момента на властта, единствената власт, която дава сигурност и предвидимост, са кметовете и общинските съветници, защото в следващите четири години, вие сте най-близо до хората в общините“, каза още лидерът на БСП. Тя подчерта, че нестабилността в националната политика натоварва допълнително местните власти.

 

Вижте и

Нинова коментира и готвените промени от правителството в Конституцията. „Никой не знае какво „сглобката“ ще предложи между двете четения. Самите те са в остър спор помежду си какво да се случи в съдебната система“, допълни тя и припомни, че БСП не подкрепя промяната в Конституцията в този вид, който е предложен. Според лидера на БСП разумното в ситуацията е президентът Румен Радев да извади своя проект за Конституция и да се разгледат всички предложения по време на Консултативен съвет по национална сигурност в президентската институция.

 

По време на срещата бе отчетено увеличение в броя на избраните кметове и на общински съветници, както и увеличаване на доверието към БСП от страна на избирателите. Участници в дискусията са членове на Изпълнителното бюро на БСП, народни представители от „БСП за България“, областни и общински председатели, координатори, кметове и общински съветници.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре