Сега четете
Големите имена в българската и в световна медицина са във ВМА

Големите имена в българската и в световна медицина са във ВМА

Във Военномедицинската академия (ВМА) са големите имена в българската и в световната медицина и все повече от тяхната слава излиза извън пределите на родината ни. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по време на церемонията по случай 132 години от създаването на Военномедицинската академия. Има пациенти, които се изпращат в България, за да бъдат оперирани във ВМА, посочи Йотова.

 

По думите ѝ 132 години Военномедицинската академия е образцова болница. Илияна Йотова посочи, че лекарите не гледат работното си време и биха дошли в почивния си ден, за да нагледат болните. Вицепрезидентът припомни периода на пандемията от COVID-19 и посочи, че благодарение на лекарите много хора живеят втори живот днес. Това не трябва да бъде забравяно, добави Йотова.

 

Искам за помоля всички вас да почетем паметта и на тези, които загубиха живота си, защото дадоха живот на пациентите си. Те го заслужават. Те бяха на бойния си пост. Те са смели хора. Те са истински хора, коментира вицепрезидентът.

Вижте и

 

Велики държавници са хората, които са прозрели бъдещото и са отчели значението да има специална болница за войската, защото знаят, че тогава, когато има силна войска, има държавност, независимост и суверенитет за една току-що родена държава след пет века заличаване от картата, каза още Илияна Йотова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре