Сега четете
Искрен Арабаджиев, ПП-ДБ: Нашата политика е да събираме данъците, без да ги вдигаме

Искрен Арабаджиев, ПП-ДБ: Нашата политика е да събираме данъците, без да ги вдигаме

„Нашата политика е да събираме данъците, без да ги вдигаме. Ние сме държавата с най-голям процент сива икономика и всички промени в данъчните закони, които искаме да направим, са баланс между това да не натоварим прекалено бизнеса, но да вземем мерки, така че той да се изсветли“. Това коментира в „Денят започва“ Искрен Арабаджиев – депутат от ПП-ДБ и член на комисията по бюджет и финанси.

Той обясни, че основните критики към бюджета са по отношение на дефицита, но откакто Асен Василев е министър на финансите, има нова философия за правене на бюджети и на финансова политика.

„В крайна сметка всички апокалиптични картини, които ни разказват, не са верни. Искаме да направим следното – местните приходи, които събираме от данъци и такси, да ги инвестираме в местната икономика и да повишим доходите на хората, а с европейските средства да увеличаваме инвестициите в инфраструктура, в капитал, в машини“.

Когато данъците се събират, в държавата постъпват средства, които да се насочат в полза на хората, заяви депутатът.

Той коментира и критиките за тегленето на нов държавен дълг – даде пример с държавите на запад, които взимат кредити, за да ги инвестират в инфраструктура и капитал, а след това използват печалбите, за да си върнат заема.

Вижте и

Искрен Арабаджиев определи като лъжа твърдението, че ръстът на пенсиите се финансира чрез емитирането на държавен дълг.

„Всички социални плащания са в рамките на собствените приходи на държавата и дори имаме още 4 млрд. бв. допълнително. Теглим само 6 млрд. лв., за да инвестираме в капиталовите проекти, които за пръв път от 15 години са публикувани и включени в проекта за държавния бюджет“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре