Сега четете
Здравната каса ще има бюджет

Здравната каса ще има бюджет

Ще има бюджет Здравната каса. Това каза пред журналисти председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. Вчера и Комисията по бюджет и финанси, и здравната комисия отхвърлиха на първо четене проекта на бюджет на Националната здравноосигурителна каса.

Парламентът ще обсъди на първо четене в петък законопроекта за бюджета на НЗОК за 2024 г. и законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за догодина, решиха днес депутатите. В началото на заседанието на Народното събрание те приеха програмата за работа на законодателната институция за тази седмица.

Темата за бюджета на НЗОК коментира и министър-председателят Николай Денков. Пеевски попита той като какъв се бърка в работата на парламента. „Ще има бюджет на Здравната каса. Да не се напряга прекалено премиерът, да си върши другата работа, която не си я върши“, каза Пеевски и отбеляза, че хората бедстват, четири дена без електричество. По думите му „той не работи нищо“. Депутатът заяви, че между първо и второ четене „ще прекроим нещата“. За онколекарствата ни притесняват тези обществени поръчки, добави той.

Попитан за критиките, които отправя към премиера, Пеевски каза, че целта му е „да почне да си върши работата“. Той не си върши работата като премиер. „Четири дена вие видяхте, вместо да работи тоя премиер – седнал в уютното си кабинетче, седи там, нещо разпорежда онлайн“, каза Пеевски и коментира, че това е несериозно. По думите му той трябва да се занимава с това хората да не бедстват четири дена. Рейтингите следите ли ги за какво става въпрос – той има по-ниско доверие от кабинета на Виденов, това нормално ли е за вас, коментира Пеевски.

Ако трябва, мога да отида за един месец да пробвам и ако нещата са по-успешни и рейтингът е по-висок, мога да остана, коментира още депутатът в отговора на въпрос, свързан с коментарите му по повод премиерския пост.

Вижте и

На въпрос за заканата на президента Румен Радев да наложи вето на бюджета, Пеевски коментира: „популизъм“. Попитан дали президентът има основания, когато твърди, че има намерения за разпродажба на държавни земи, Пеевски посочи, че ако има такова нещо, „ние ще го спрем и ще бъдем абсолютно против“.

В началото на пленарното заседание беше отхвърлено предложението на „Възраждане“ за включване в дневния ред на проекторешение за създаване на временна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с твърденията на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че върху него е оказван натиск от народни представители. Не я подкрепихме тази идея, защото преценихме, че има разследващи органи, както не подкрепихме и другата комисия за разследване на МВР, обясни Пеевски.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре