Сега четете
Трима души са загинали при пожари в страната

Трима души са загинали при пожари в страната

Общо 42 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на уебсайта си. Екипите на пожарната са реагирали на 339 сигнала за произшествия.

При пожарите за денонощието са загинали трима души и е пострадал един човек. Мъж на 59 години е загинал при пожар в апартамент във Варна. При пожар в къща в село Сломер, област Велико Търново, е загинала жена на 92 години, а при пожар в къща в село Средец, област Стара Загора, е загинал мъж на 75 години. Жена на 60 години е с изгаряния по ръцете, вдишала е и газ, при пожар в апартамент в Ботевград.

Общо 21 от пожарите са с материални щети, като 16 от тях са били в жилищни сгради. Другите 21 пожара са без нанесени материални щети.

Вижте и

За изминалите 24 часа са извършени 287 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи. Останалите 281 сигнала са били за оказване на техническа помощ на други структури на МВР – отстраняване на опасни предмети, оказване на съдействие на граждани.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре