Сега четете
Сирене с повишено водно съдържание е сред стоките „ДОСТЪПНО ЗА ВАС“

Сирене с повишено водно съдържание е сред стоките „ДОСТЪПНО ЗА ВАС“

Сирене с повишено водно съдържание е сред стоките, които участват в кампанията „Достъпно за вас“ видя „Телеграф“ в магазин в София. Инициативата е на Министерството на икономиката и индустрията, което съвместно с търговците предлага 50 стоки на изгодни за потребителите цени. Кампанията стартира на 15 ноември и всеки търговец може да се включи в нея, като предлага храни на добри цени. Първоначално обаче беше обявено, че тези стоки трябва да са качествени, а не такива, пълни със заместители на основни продукти. Така на щанда с млечните продукти табела с рекламираната кампания е поставена до цената на сирене, което от 9 лева е намалено на 8 лева. На опаковката на продукта обаче пише, че е с високо водно съдържание, като сухото вещество е 30%.

Според наредбата за специфичните изисквания за млечните продукти истинското сирене трябва да има не по-малко от 40% сухо вещество.

Сред стоките в промоция са още испанско свинско месо, което струва около 11 лева. Също така има немско масло на цена от 4,52 лв. за опаковка от 250 г. Български пилешки бутчета, които са орязани и се предлага само горната част, пък в кампанията се продават за 5,40 лв. вместо за 6 лв.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре