Сега четете
Георги Гвоздейков: Главните железопътни направления в страната са проходими

Георги Гвоздейков: Главните железопътни направления в страната са проходими

Главните железопътни направления в страната са проходими, съобщи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. По две от второстепенните линии в момента се работи , добави той. Едната е Карнобат – Синдел, тя още не е отблокирана. Пътниците се извозват с автобуси от Карнобат до Варна и няма бедстващи пътници. Хората са чакали около четири – пет часа, но и обстановката по пътищата е била сложна и се е загубило време, докато се осигури безопасно движение на автобусите, обясни министърът на транспорта.

„Положението се нормализира. Към 6:00 ч. е последната информация. През изминалите часове обстановката беше изключително сложна. Над 30 екипа работиха на терен при силен снеговалеж и вятър. Проблемите са паднали дървета по трасето, скъсана контактна мрежа“, каза Георги Гвоздейков.

Влаковете постепенно влизат в график, по основните направления вече се движат, отбеляза още той.

Вчера е осигурен транспорт за група около 50 ученици, които са били в столицата и е трябвало да се приберат в направление Плевен, Русе, Шумен и Варна. Те са чакали няколко часа на гарата преди да отпътуват.

Вижте и

Полетите на Летище София към момента се извършват нормално, каза министърът на транспорта

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре