Сега четете
Във Враца нямат ток,в някои населени места и вода

Във Враца нямат ток,в някои населени места и вода

Във Враца е обявено частично бедствено положение. Повече от 24 часа в почти всички села на общината няма ток, в някои населени места и вода. Това каза в „Твоят ден” по NOVA NEWS кметът на града Калин Каменов. „Работи се активно за възстановяване на електричеството. Целият екип на общинска администрация, всички предприятия, ще бъдат включени в разчистването на града. Направихме всичко възможно снощи да извадим около 30 бедстващи автомобили между селата Три кладенци и Девин. Ситуацията е тежка и призовавам да не се пътува, ако няма крайна необходимост, каза Каменов.Той уточни, че училищата няма да провеждат занятия днес.  „В много от тях има счупени дървета, паднали клони. Правим всичко възможно, за да ги подготвим за учебна среда”, добави кметът на града.

Тонове сол, луга и пясък бяха разпръснати по пътищата в област Враца само за последното денонощие. Все още има хора блокирани в снега. В Белослатинско родители не могат да заведат децата си на лекар. В село Фурен се е обърнал автобус с работници, двама от  тях са ранени. Все още в малките населени места на общината няма ток. Няма ток и в централната градска част на Враца.

„АПИ трябва да влезе повече в роля, въпросът е в снегопочистването. Има сериозни снегонавявания, които снегорините не са успели да пробият в някои участъци, каза Николай Николов, зам-областен  управител на Враца.

Вижте и

По официална статистика над 13 000 души в областта са без електричество.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре