Сега четете
НС отхвърли вота на недоверие към правителството

НС отхвърли вота на недоверие към правителството

Народното събрание отхвърли внесения втори вот на недоверие към кабинета „Денков“, който е за „несправяне в сферата на националната сигурност и отбраната“. „За“ вота гласуваха 71 народни представители, при необходими минимум 121. „Против“ бяха 155, без въздържали се.

Миналата седмица в четвъртък нямаше кворум за поисканото прегласуване, ав първото гласуване ГЕРБ-СДС и ДПС не участваха. В петък заседанието на парламента не започна поради липса на кворум.

Предвид това, че не са събрани необходимите не по-малко от 121 гласа, вотът е неуспешен, каза председателят на Народното събрание Росен Желязков.

При прегласуването днес против вота и в подкрепа на кабинета гласуваха 63 депутати от ГЕРБ-СДС, 58 от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и 34 от ДПС. За оставка на кабинета гласуваха един от ГЕРБ-СДС, 35 от „Възраждане“, 23 от „БСП за България“, 11 от „Има такъв народ“ и един нечленуващ в парламентарна група.

Преди гласуването в декларация председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов каза, че управляващите носят отговорност за хаоса на всички нива. Според Йорданов живеем в държава, в която нищо никъде не е наред и не е наред на всички нива. По думите му сме преживели емблематичен пример миналата седмица с протеста на футболните фенове пред и против БФС. Един спортен протест беше дивашки опорочен от полицията, която пребиваше наред – и хората, които палеха кошове за боклук, и случайно преминаващи граждани, журналисти, момичета и момчета, добави Йорданов.

За този повсеместен хаос на всички нива в обществото и държавата носят отговорност управляващите. За седем месеца управление на „Продължаваме Промяната“ преживяхме повече скандали, отколкото за последните пет години, ако дори само едно от тези случили се неща за тези шест месеца, се беше случило преди десет години, „щяха да си заминават правителства за по-малко от минута“, смята депутатът.

Вижте и

И днес, в резултат на този хаос с полицията, между другото да не забравяме и хаоса с дерогацията, хаоса с бюджета, хаоса в енергетиката и къде ли не, но все пак да се върнем на хаоса с полицията, та Калин Стоянов чий министър е, попита Йорданов. Депутатът припомни, че от ПП призовават Стоянов да си подаде оставката, а всъщност те са го сложили за министър на вътрешните работи.

Хаос, лъжи и безобразия. И това е ежедневие, откакто управлява ПП, коментира депутатът.

Разбирам, че депутатите от ПП нямат никакъв срам, предполагам, че някои колеги от ДПС и ГЕРБ все пак изпитват чувство за срам и имат някакво усещане за достойнство, каза Йорданов. Сега имате идеалната възможност да прекъснете това срамно и порочно управление на ПП, добави депутатът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре