Сега четете
Продължаваме тенденцията за увеличаване на разходите за извънболнична помощ и профилактика

Продължаваме тенденцията за увеличаване на разходите за извънболнична помощ и профилактика

Продължаваме тенденцията към увеличаване на разходите за извънболнична помощ и профилактична дейност. Това заяви министърът на здравеопазването Христо Хинков по време на обсъжданията на проектобюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество.

Според министъра параметрите на бюджета показват, че се увеличава броят на неосигурените хора, за които държавата поема все повече ангажименти. „Това е проблем, който би трябвало да ни насочи вниманието за това да се увеличава възможността здравното осигуряване да обхваща все повече от населението на България“, посочи Хинков.

„Приемаме напълно балансирания бюджет на НЗОК. Смятаме, че параметрите в проекта на бюджета създават стабилна финансова рамка за цялостното функциониране на системата“, добави министърът.

Вижте и

В проекта на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2024 г. се предвиждат общо от приходи и трансфери 8 163 353 100 лева. Проектът е приет на заседание на Надзорния съвет на здравната каса и беше публикуван на сайта на институцията. За следващата година се предвиждат 1 136 139 500 лв. повече в сравнение с 2023 година.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре