Сега четете
Денков: Не мога да съм премиер на правителство, което бие хората по улиците

Денков: Не мога да съм премиер на правителство, което бие хората по улиците

„Не мога да приема да бъда премиер, в правителство, което бие хората по улиците, както ставаше преди. Моето отношение към министъра ще зависи от неговото мнение към насилието. Ако вътрешният министър Калин Стоянов не припознае това като насилие, ще си подам оставката. Това е абсолютно неприемливо да се повтаря всеки път. Няма нов назначен заместник-министър на вътрешните работи“. Това заяви на брифинг в Министерския съвет премиерът Николай Денков след състоялата се регулярна среща за мерките за борба с агресията и насилието
„Огромният брой полицаи охраняваха протеста по начин, който може да служи за пример, но тези, които използваха палките и биеха без причина паднали хора, нямат място в редиците на полицията“, подчерта премиерът.

Още по темата 20 ное 2023 14:36 125 20 ное 2023 10:35 132 19 ное 2023 20:06 91
„Тези полицаи петнят полицията и нямат място там“, смята премиерът, който коментира темата с протеста на футболните фенове, които на 16 ноември изразиха недоволството си срещу ръководството на Българския футболен съюз.
Министър-председателят посочи, че иска анкетна парламентарна комисия да изчисти всички факти и обстоятелства за събитията от четвъртък вечер в София.

„Не съм чувал от министъра на вътрешните работи категорично осъждане от това, което видяхме от полицаите като злоупотреба със сила. Без съмнение имаше провокации от страна на протестиращите, но искам Калин Стоянов да излезе и да каже, че това повече не може да се търпи“, заяви Денков.

Той информира, че днес е разговарял с вицепремиера Мария Габриел по темата.
„Всички трябва да осъдим насилието, както на запалянковците, така и на полицаите, само и единствено на тези, които злоупотребиха с правомощията си. Тези полицаи петнят полицията и нямат място в редиците на МВР“, заяви премиерът, цитиран от БГНЕС.

Вижте и

Относно това дали съпредседателят на ПП Кирил Петков е оказвал натиск върху Стоянов, чиято оставка поиска през изминалата седмица, по време на изборния процес, премиерът каза: „Кирил Петков никога не е казвал трябва да спечели една партия или друга – не“.
Денков подчерта, че напълно одобрява работата на Калин Стоянов по отношение на Шенген.

„Искам да разделя ясно работата на министъра по отношение на Шенген – справя се отлично. Ако имам проблем, то е в две отношения – недооценката на ситуацията и вторият проблем – не чувам от министъра категорично осъждане на това, което видяхме от страна на полицейските служители като злоупотреба със сила. Искам министъра да излезе и ясно да каже това не може повече да се търпи. Не съм го чул досега, а искам да го чуя“, каза премиерът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре