Сега четете
Нещата в българския футбол са тотално объркани, заради безхаберното управление на БФС

Нещата в българския футбол са тотално объркани, заради безхаберното управление на БФС

Спортният журналист Борис Касабов е уверен, че президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов ще подаде оставка идната година.

В интервю за предаването „Денят започва“ той критикува ръководството на БФС за управлението на футболната централа.

„Има символика, че протестите станаха в навечерието на 17 ноември. Когато хората живеят с чувство за безнаказаност, неизменно ги сполетява това нещо, което бе предизвестено. Случаят е многопланов. Нещата в българския футбол са тотално объркани, заради безхаберното управление на БФС. Професионалната футболна лига е пълна пародия. Тя на практика не прави нищо, освен да тегли жребия за първенството и Купата на България. Третият аргумент е абдикацията на държавата от спорта. Ние тук мизерстваме и гоним хората от стадионите. Ужасяващите условия предизвикват хората към агресия“, сподели тотой.

Спортният журналист смята, че считаните за герои бивши национали са виновници за състоянието на футбола у нас.

„Колко пъти БФС направи контакт с държавата? В България е тотална мизерия и скоро не се вижда изход. Ръководството на БФС живее в свой свят. Преди 30 години скандираха имената им, сега пак ги скандират, но по друг повод. Борислав Михайлов и ръководството бяха приети с голям ентусиазъм. Имаше и 4-5 години толеранс, защото имаше останки от някакъв национален отбор. От 2004 г. вървим само надолу. Ще стигнем до последната урна и ще станем за смях“, допълни той.

Борис Касабов е убеден, че Борислав Михайлов ще подаде оставка.

Вижте и

„Сигурен съм, че той ще подаде оставка. Видяхме грозни и гадни сцени. Той дори след това не си подаде оставката. Трябва морал, за да управляваш институция като БФС. През 2019 г. той подаде оставка и след година и половина каза, че се връща“, добави той.

Спортният журналист е на мнение, че е необходим дълъг период от време, преди футболните национали да пожънат успехи на международната сцена.

„Трябва да изчакаме поне 10 години, за да се създаде основа и да се направи школа. При нас всичко е тотално занемарено. В детско-юношеския футбол има корупция. Богатите родители плащат, за да играе детето им“, завърши той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре