Сега четете
Общо 38 души са задържани за вандалски действия по време на протеста в София в четвъртък

Общо 38 души са задържани за вандалски действия по време на протеста в София в четвъртък

Общо 38 души са задържани в резултат на предприетите от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) действия за установяване на извършителите на вандалски прояви по време на протеста в столицата, състоял се на 16 ноември, съобщи пресцентъра на МВР.

 

Трима от задържаните са в ареста за палеж и повреждане на служебни превозни средства, като по случаите има образувани две досъдебни производства – за запален бус на Общинска полиция и за запален полицейски автомобил, разположен на бул. „Васил Левски“ в близост до сграда на посолство. Друг от задържаните е отведен в полицията за притежание на наркотици.

 

Спрямо другите 34-ма души, седем от които непълнолетни, е разкрита процедура по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Преписките им са оформени и днес са докладвани на съда, като трима са оправдани, а за четирима е насрочена друга дата. Преписките на трима малолетни ще бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица. На останалите 24-ма са наложен глоби в размер на 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за период от една година.

Вижте и

 

Фенове и полицаи пострадаха при протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз в четвъртък вечерта. Възстановяването на щетите след протеста е струвало 42 хил. лева, съобщи снощи кметът на София Васил Терзиев. Ще заведем иск срещу организатора на протеста, за да може да възстановим щетите, посочи още той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре