Сега четете
Реновираната библиотека в УНСС ще бъде открита днес

Реновираната библиотека в УНСС ще бъде открита днес

Изцяло реновираната библиотека в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще бъде открита днес, 14 ноември, от 12:00 ч., в корпус D, етаж втори, съобщи пресцентърът на висшето училище.

 

На откриването на библиотеката ще присъства ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров. Поканен е и министър-председателят акад. Николай Денков.

 

С отпуснатите от Министерския съвет 1 940 000 лева библиотеката на УНСС разполага със съвременни читални, с модерен център за предоставяне на информация, внедрени са съвременни технологии за почистване и съхранение на книжните единици.

 

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров обяви на 29 май тази година официално началото на ремонта на библиотеката на УНСС, който предвиждаше на мястото на съществуващото пространство да бъде изграден съвременен център за информация и знания, и предоставяне на модерни услуги за студентите и преподавателите.

 

През декември миналата година Министерският съвет одобри допълнителни средства в размер на 1 940 000 лева за библиотеката на УНСС. Допълнителният трансфер е чрез бюджета на Министерство на образованието и науката, и е за изготвяне на проект, извършване на основен ремонт, за внедряване на съвременни технологии за почистване и съхранение на книжните единици, както за по-добро и модерно обслужване на читателите.

Вижте и

 

През февруари тази година ректорът на УНСС проф. Димитров и арх. Мирослав Кръстев, управител на „Одая архитекти“ ООД, подписаха договор за изготвяне на архитектурен проект за модернизация на библиотеката. Договорът за първия етап включваше изготвяне на архитектурния проект с триизмерна визуализация на помещенията – читални, заемна, отворени пространства, както и проект за обновяване на електрическата инсталация, отоплението, вентилацията и климатизацията.

 

Тогава ректорът отбеляза важността от наличието на модерна библиотека за университета и пожела успешен ремонт.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре