Сега четете
Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев положи клетва

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев положи клетва

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев положи клетва пред Столичния общински съвет на първото заседание на Съвета в мандат 2023-2027 година.

Заседанието беше открито от областния управител на София Вяра Тодева, която приветства избраните общински съветници и кметове с пожелание за успешен мандат и превръщането на София в модерна европейска столица. „Убедена съм, че за успеха на вашата работа основополагащи ще бъдат принципите на прозрачност, откритост и диалогичност“, заяви тя. По думите на Тодева местният парламент на най-голямата община в България може и трябва да бъде пример за приемането на решения с консенсус, за възхода на София и на нейните жители. Вярвам, че местната изпълнителна власт, в лицето на столичния кмет Васил Терзиев и неговия екип, може да бъде и ще бъде образец за честност, почтеност и грижа за хората, на които служи, отбеляза тя. В 21 век, в който идеите за умния град, за изкуствения интелект и за споделения свят се превръщат в реалност, повече от актуален е девизът „Расте, но не старее“, каза областният управител. Тодева призова кмета и общинските съветници никога да не забравят, че основната им грижа е всеки човек и неговия просперитет.

Полина Витанова, председател на Общинската избирателна комисия, поздрави новоизбраните общински съветници и кметове, като им пожела да са здрави, да оправдаят доверието на гражданите. Тя изрази надежда да работят в полза на всички граждани, да вземат правилните решени и да загърбят политическите интереси и пристрастия. „Бъдете мъдри и приемайте с търпение предизвикателствата в ежедневната си работа“, каза Витанова и им пожела успешен мандат.

Витанова обяви за избрани кметът на Столичната община, кметовете на райони и тези на кметства. Тя припомни формациите, които имат представители в СОС. Това са ВМРО-БНД с един общински съветник, „Има такъв народ“ – трима, „Възраждане“ – осем, ГЕРБ-СДС – 14, ПП-ДБ – 23, „БСП за България“– 9, КОД – 3.

Вижте и

Районните кметове и общински съветници положиха клетва, че ще спазват Конституцията и законите на страната, и получиха своите удостоверения за избор.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре