Сега четете
Борис Бонев призова формациите в СОС да го подкрепят за председател

Борис Бонев призова формациите в СОС да го подкрепят за председател

Призоваваме всички останали групи да ни дадат този кредит на доверие, заяви пред журналисти Борис Бонев, общински съветник от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“), след като днес Столичният общински съвет (СОС) не можа да си избере председател.

 

Следващото заседание, на което СОС ще направи трети опит за избор на председател, е насрочено за 20 ноември от 10:00 часа.

 

Бонев призовава всички общински съветници в тайния вот да гласуват по съвест и изрази надежда, че през следващото гласуване няма да има „партийни повели“.

 

Борис Бонев коментира случилото се днес и каза, че е било очаквано развитие на ситуацията, въпреки призивите им за конструктивен диалог в рамките на СОС. Обяснихме, че всяка една конструктивна и добра за гражданите на София идея ще бъде приемана от нас, каза Бонев. ПП-ДБ („Спаси София“) е готова да работи с всички в името на това да бъдат решавани проблемите на софиянци. „Уви, не всяка една от политическите сили е готова да застане зад думите си“, заяви Бонев.

 

Той предполага, че емоцията от изборите все още не е утихнала. Според него е проява на лош вкус въобще да не се участва в гласуването за избор на председател на СОС, защото всеки един общински съветник е изпратен от гражданите на София, за да взима решения, а не да бяга от тази отговорност.

 

Вижте и

Бонев декларира, че, като много обединена група от 23 общински съветници, че ще работят затова решенията на софиянци да бъдат приемани в СОС. Ще инициираме преговори с политическите сили в СОС и да се надяваме, че това безвластие няма да продължи повече от една седмица, каза Бонев. Според него са започнали опити на политически опоненти да се внесе разделение, но „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) са единни и няма да допуснат опити за интриги.

 

В отговор на въпрос за оспорването на изборния резултат в район „Банкя“ Бонев каза, че разликата между отишлия на балотаж и техния кандидат е била едва два гласа. „Смятаме, че при преразглеждане на броя на подадените бюлетини в някои от секциите, тези два гласа могат да бъдат „намерени“, заяви Борис Бонев. Възползвахме се от легитимното ни право да обжалваме резултатите в район „Банкя“, както други политически сили обжалваха избора на местния вот, каза още той.

 

Бонев изрази надежда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да призове за необходимия разум, защото „София не може да бъде заложник на тънки партийни сметчици“. Хората са ни избрали, за да работим, а не да политиканстваме, допълни общинският съветник.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре