Сега четете
Трябва да се скъси дистанцията между гражданите и общината

Трябва да се скъси дистанцията между гражданите и общината

Трябва да се скъси дистанцията между гражданите, организациите и бизнеса с общината. Това заяви новоизбраният кмет на София Васил Терзиев, който закри провелия се в София форум „Пауърс Съмит“ (Powers Summit), организиран от Webit Foundation и Дигитална национална коалиция.

 

„И аз, и екипът ни се отнасяме с огромна отговорност към гласуваното ни доверие“, посочи Терзиев, който представи части от визията за развитие на столицата в следващите години от неговия мандат.

 

„Важно е да има дългосрочни неща, които са извън рамките на един мандат и да се фокусираме върху тях“, посочи той. Според него фокус трябва да бъде поставен както върху по-добрата градска среда, така и върху развитието на икономиката на града, за да дава той много възможности за развитие.

 

Вижте и

„Софиянци имат партньор в лицето на общината“, увери Терзиев. Като пример той даде възможностите за дигитализация и умни решения в управлението на града, като „умни светофари“ и други технологии за подобряване на трафика.

 

Основни теми на форума Powers Summit „Власт, чувай 2023“ бяха здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие, предприемачество, образование и инвестиции. Сред участниците бяха представители на изпълнителната и на законодателната власт, представители на бизнеса и експерти.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре