Сега четете
УНСС има важна роля в подготовката на кадри за отбраната

УНСС има важна роля в подготовката на кадри за отбраната

Министърът на отбраната Тодор Тагарев награди проф. д-р Димитър Димитров, ректор на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. На официална церемония днес проф. д-р Димитров бе отличен с почетен плакет на Министерството на отбраната „Оръжие, дух и традиции“. Наградата се връчва за проявен висок професионализъм и постигнати резултати, принос в развитието и усъвършенстването на военнообразователната система, във връзка с 1 ноември, Ден на народните будители и по повод неговата 60-годишнина.

 

В приветствието си министър Тодор Тагарев заяви, че катедрата „Национална и регионална сигурност“ в УНСС, създадена от проф. Тилчо Иванов и развита през следващите години, играе много важна роля в развитието на модерните практики на мениджмънт в областта на отбраната и подготовката на кадри. „Има много добро взаимодействие между УНСС, Министерството на отбраната и въоръжените сили“, подчерта министърът.

 

От своя страна проф. д-р Димитров изказа благодарност на Министерството на отбраната за доброто сътрудничество и припомни, че много студенти от УНСС имат възможност за стаж в системата на отбраната. „Радостно е, че и много възпитаници на университета работят в нея“, посочи той.

Вижте и

 

Любословие.бг припомня, че ректорът УНСС проф. д-р Димитър Димитров получи максимално високата оценка 4,00 от министъра на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков за изпълнение на договора му за управление, съгласно заложените от Министерството на образованието и науката (МОН) политики. „Този успех дължим на факта, че имаме високи изисквания и непрекъснато надграждаме постигнатото. Непрекъснато сме в процес на трансформация. Направихме доста промени, които занапред ще се виждат още по-отчетливо“, заяви ректорът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре