Сега четете
Манол Глишев с остър анализ на политическата обстановка между балотажа

Манол Глишев с остър анализ на политическата обстановка между балотажа

За разлика от Кирил Петков, който немилостиво (но заслужено) трича демократичната общност, тоя път поне аз ще съм много миличък и всичко ще ви обясня вместо да ви се карам.

 

Знам защо продължавате да сте верни на досегашните си избраници. Просто ви е прекалено горчиво да признаете, че ДБПП са лъжци, а не герои. Трудно е човек да произнесе, че е бил измамен от хора, на които е имал доверие. И за мен беше трудно. Но когато човек най-сетне погледне неприятната истина, той се чувства по-добре.

 

ДСБ и „Да, България“ нищо не променят. Те служат, за да не се промени нищо. И търсят обяснение за своята псевдодейност в нас, които (вече) отказваме да ги подкрепяме.

 

Проблемът на ДСБ, „Да, България“, „Продължаваме промяната“ и „Зелено движение“ е, че нямат никакви принципи. ДСБ и „Да, България“ са били в коалиции с ГЕРБ. После викаха против ГЕРБ. Събираха се с президента Радев и някои хора там дори коленичиха пред президентството, за да се отърват от ГЕРБ. И така е всеки мандат. Веднъж са с ГЕРБ против русофилското крило, втори път са с русофилското крило против ГЕРБ. През това време и ГЕРБ, и русофилското крило доста професионално си въртят бизнеса и открито презират малкия, досаден, но засега неизбежен демократически партньор. Апропо, в ГЕРБ също са руски хора, но нейсе. В „Продължаваме промяната“ директно си има русофили, особено по провинцията. И това никак не пасва на имиджа на „млади, готини, европейски хора“, който ни се пробутва. Не са готини и невинаги са европейски.

 

Обяснението за това мятане винаги е, че не сме им гласували достатъчно. Но никога не приемат, че за да им се гласува повече, трябва да са честни хора, да не лъжат, да не правят коалиции с кого ли не (не ми обснявайте как коалицията не била коалиция, моля) и да поиздържат малко в опозиция, но пък за сметка на това да оглавят няколко протеста по принципни теми и с по-асертивно поведение.

 

Вижте и

Тоест при ДБПП, както и при всички реформатори и прочие преди тях има рязко разминаване между претенциите за велик демократизъм и реалността, която е на едни жалки лъжци и кариеристи. Това не са сериозни хора, не са партии с послание и идея, не са годни да управляват. Не са никаква опозиция на никакво статукво и не се борят срещу никаква корупция. Защото не са с лидерско поведение.

 

Мой стар приятел казва: „Ако Григорова спечели, съветският паметник никога няма да падне!“ Прав е. Само дето ако Васко спечели, съветският паметник пак няма да падне. Ето това трябва да се разбере.

 

Не се опитвайте да ме оборвате с клишета. Ще ви се подигравам. Спестете си това. Премислете. Преглътнете. Зарежете тия лъжедемократи. Зарежете „наш Васко“. Зарежете и онази отвратителна Григорова. Идете за гъби. Не подкрепяйте повече лъжци. Не бъдете партийно дисциплинирани. Не се връзвайте на глупостите на неможачите. Протестирайте. Самоорганизирайте се. Искайте касиране на изборите. Направете си нови партии. Кажете в очите на Ананас, Хумористо и Кирето Петков, че са мошеници.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре