Сега четете
НСО приема документи на кандидати за охранители и шофьори

НСО приема документи на кандидати за охранители и шофьори

Националната служба за охрана (НСО) приема до 10 ноември документи на кандидати за длъжности „младши сътрудник”- охранител и „младши сътрудник”- шофьор. Това съобщиха от службата.

 

Свободните 20 длъжности за охранители в НСО са за кандидати до 32 години със завършено поне средно образование. Новопостъпилите служители ще преминат начално военно обучение и първоначална професионална подготовка, с която ще придобият специфични знания и умения за използване на огнестрелно оръжие, специализирано оборудване и тактика и техники за защита.

 

Кандидатите трябва да са пълнолетни български граждани с чисто съдебно минало, да са физически и психологически пригодни, както и да притежават свидетелство за управление на моторно превозно средство (МПС) от категория „B”. Кандидатите за служители по охраната преминават през изпит за установяване на физическа подготовка, психологическо изследване и заключително интервю.

 

Свободните 10 сержантски длъжности за шофьори в НСО са за кандидати, не по-възрастни от 40 години, психологически пригодни, най-малко със средно образование и с чисто съдебно минало. Кандидатите трябва да притежават свидетелство за управление на МПС от категория „C” и да не са лишавани от право на управление на МПС през последните три години. Сред изискваните документи е и удостоверение (справка) от МВР – „Пътна полиция“ за наложените наказания на водача.

 

Кандидатите за водачи на МПС преминават през изпит за установяване на физическа подготовка и изпит за установяване на ниво на специфични знания и умения за изпълнение на длъжността, в т.ч. практически изпит с управление на автомобили от различни категории („C” и „B”) на полигон и в градски условия. На следващите етапи кандидатите ще преминат през психологично изследване и заключително интервю.

 

Документи се приемат всеки работен ден от 9:00 до 11:00 ч. и от 14:00 до 16:00 ч. в приемната стая на контролно-пропускателния пункт на НСО на адрес: гр. София, бул. „Черни връх“ № 43.

 

Вижте и

Подробна информация за конкурсните процедури, за изискванията към кандидатите, нормативите, които следва те да покрият, както и необходимите документи, са публикувани на интернет страницата на НСО.

 

Националната служба за охрана е специализирана военизирана държавна служба към президента на България. Организацията и дейността на НСО, органите за ръководство и контрол и статусът на нейните служители се уреждат със Закона за Националната служба за охрана и с Правилника за неговото прилагане.

 

В началото на месеца НСО получи специалната награда на организаторите на състезанието Commando Challenge.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре