Сега четете
Кирил Милушев:На мен много ми тежи ,че държавата не обръща много голямо внимание на културните дейци

Кирил Милушев:На мен много ми тежи ,че държавата не обръща много голямо внимание на културните дейци

Кирил Милушев е актьор в МДТ ,,Константин Кисимов“ във Велико Търново. Освен това ръководи Театралното школо ,,Сава Доброплодни“, което е единствената школа по актьорско майсторство за деца в града ни. Съвсем скоро неговите ученици дебютираха на сцената със спектакъла ,,Ние врабчетата“ от Йордан Радичков. Зрителите го познават и от „Столиличани в Повече“  „Дяволското гърло“.

Как стартира твоята кариера в театъра?

Аз още от малък си мислех ,че ще се занимавам с изкуство и гледах много певци  и , исках много да пея и си представях как пея и ме дават по телевизията ,но за съжаление се установи ,че не е моето призвание това да пея.

Когато бях в седми клас моята класна ме заведе на театър и когато гледахме представлението нещо вътре в мен се пробуди и си казах ,че това е моето нещо да се занимавам и до ден днешен съм артист в театъра и за мен е нещо ,като магия.

Къде си участвал да разкажеш гледали сме те в „Столичани в повече“?

Да участвал съм в сериали и в киното ,но за съжаление  не се чувствам готов за киното ,но да участвал съм в „Столичани в повече“в „Дяволското гърло“и в филмът ,който взе награда в Кан на Весела Казакова „Жените наистина плачат“.

Къде си играл в театъра?

Играл съм в София в театър „Азарян“ много често  като бях студент и проектите в ,които сум участвал са били от независимият сектор и проектът с който се гордея където съм участвал се казва „Медея“ на Десислава Шпатова и в „Смарт Коледа“.

Играл съм в Пловдив и след  това след като завърших се явих на кастинг във Велико Търново в театъра и ме взеха и вече три години съм там.

За тези три години имам много проекти зад гърба си  и аз гледам не само да играя ,но да се занимавам и с мениджърската част на театъра да има реклами и разпространение на представленията. Някой от проектите ,които осъществих се казва „Театрално Между частие“другият проект се казва „Насаме с изкуството“ това е една моя театрална школа от три години и с децата от школата взехме награда на публиката на фестивалът „Малкият Принц“ и сега са ни поканили на фестивалът в град Каблешково  за Българските Приказки да участваме и ще ходим да представим Велико Търново.

Някакви нови представления сега за в бъдеще?

Да подготвям детският спектакъл за деца „Ян Бибиян“,който се очаква Декември да излезе  и един концерт трябва да има и играем си представленията обикаляме из цялата страна. Играя в представлението „Слуга на Двама Господари“предстои ми един спектакъл „Ти тя и той“

Всичките ми проекти ,който имам са във Великотърновският Театър изцяло съм се отдал на него .

На мен много ми тежи ,че държавата не обръща много голямо внимание на културните дейци и нямаме голяма подкрепа ние актьорите.

Вижте и

Много ни подбиват и работата на професионалните актьори ,като има някакви кастинги агенции за непрофесионални артисти ,което само по себе си разрушава нашият баланс и труд,като например аз съм се отдал четири години да уча това нещо ,а после влизат в системата някакви подбиващи артисти млади и неопитни.

Какво нещо имаш като хоби?

Аз почти нямам много време за хоби работя на в театъра второто се занимавам с театралната ни школа и третото е водя деца на екскурзии.

Лятото работя  и като аниматор познавам Цветана Манева ,но напоследък не сме се виждали отдавна

.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре