Сега четете
България Еър“ временно преустановява полетите по редовната си линия София – Тел Авив – София

България Еър“ временно преустановява полетите по редовната си линия София – Тел Авив – София

Във връзка с ескалацията на напрежението на територията на Израел през последните седмици и поради задълбочаващия се военен конфликт, след внимателна анализ на рисковете за сигурността, авиокомпания „България Еър“ временно преустановява полетите по редовната си линия София – Тел Авив – София. Това съобщиха от пресцентъра на националния авиопревозвач.

Основен приоритет на националния превозвач винаги е бил гарантирането на безопасността на пътниците и екипажа, а усложняването на обстановката в Израел води до значителен риск за сигурността на гражданските полети от и до летището в Тел Авив“, посочват от компанията.

„Поради повишения военен риск всеки отделен полет до близкоизточната страна подлежи на предварителна преценка и потвърждение на застрахователното покритие, като усложнената ситуация прави невъзможно получаване на необходимото разрешение за извършване на полетите „България Еър“ информира надлежно пътниците за промяната по техните резервации и издадени билети. Отмяната на полетите се налага поради независещи от авиокомпанията причини, възникнали в условията на извънредни обстоятелства и вследствие на военната конфронтация в Израел. При вземането на решенията за отмяна на полетите от и до Израел са съобразени разпоредбите на Закона за гражданското въздухоплаване, както и приложимите регламенти на ЕС и международни договори“, уверява „България Еър“.

Националният превозвач изразява съжаление за причиненото неудобство и дава възможност на засегнатите пътници за безплатна промяна на датите по всички закупени билети за пътуване от и до Тел Авив в срок до една година.

Вижте и

„Бихме искали да уверим всички наши пътници, че авиокомпания „България Еър“ следи отблизо развитието на ситуацията, препоръките на държавните власти и след взискателна оценка на риска ще ви информира допълнително за възможностите за пътуване“, обръща се компанията към своите клиенти.

Във връзка с медийни публикации относно провеждането на организирани пътувания на туристи до Египет и Йордания „България Еър“ вчера уведоми пътниците си, че планираните чартърни полети до курортните градове в Египет се изпълняват по предварително обявеното разписание и в пълен обем през есенния сезон.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре