Сега четете
Задържани са извършителите, откраднали близо 19 хил. лева от възрастен мъж

Задържани са извършителите, откраднали близо 19 хил. лева от възрастен мъж

Задържани са извършителите, които откраднаха близо 19 хил. лева от дома на 85-годишен мъж от с. Макреш, стана известно днес на брифинг на старши комисар Петър Коцин – директор на Областна дирекция (ОД) на МВР-Видин, комисар Валентин Ванков – началник на ГПУ-Брегово и заместник окръжен прокурор, и говорителя на Окръжна прокуратура – Видин  Владислав Влашев тази сутрин пред входа на ОДМВР-Видин.

Проникването е станало без влизане взлом, тъй като входната врата на човека е била отключена. Те са го познавали, тъй като преди месец – месец и половина са били в къщата му, за да ремонтират покрива му.

На 23 октомври около 22:30 часа гранично-полицейски патрул от състава на гранично полицейско управление – Брегово, извършвайки обичайната си дейност, забелязал автомобил, който се движи в посока с. Раковица – с. Грамада. Патрулът подал светлинен и звуков сигнал за спиране на автомобила, след което от него излезли три лица и започнали да бягат, като при излизането от автомобила изхвърлили български банкноти, поясни комисар Ванков. Служителите не се поколебали, тръгнали след тях и ги задържали. Автомобилът и лицата са приведени в управлението във Видин – извършени са необходимите справки и е установено, че лицата са криминално проявени. Сумата е описана около близо 19 хил. лева, поясни още той.

Вчера сутринта в 7:45 часа е получен сигнал от възрастен човек за извършен грабеж в село Макреш. Тъй като възрастният човек е бил заключен след извършването на грабежа, сигналът е бил изпратен по-късно, обясни старши комисар Коцин.

При подаване на сигнала вече са били задържани и установени извършителите на грабежа. Те са от с. Студено буче, Монтанско, и са на възраст 30-35 години. Двама от извършителите са рецидивисти, известни са с кражби и грабежи. Едно от лицата е излязло от затвора преди два-три месеца.

Вижте и

Към възрастния мъж не е употребена агресия.

Извършителите са задържани, предстои днес да им бъдат повдигнати обвинения. Парите ще бъдат върнати на възрастния мъж до не повече от месец, каза по време на брифинга заместник окръжният прокурор и говорител на ОП-Видин Владислав Влашев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре