Сега четете
Гълъб Донев: Твърденията на МС са неверни и манипулативни

Гълъб Донев: Твърденията на МС са неверни и манипулативни

Разпространените от Министерския съвет твърдения, че служебните правителства под мое ръководство са “отстранили” над 13 хиляди служители са неверни и манипулативни. Това се посочва в позиция на Гълъб Донев, началник на кабинета на президента Румен Радев и служебен министър-председател от 2 август 2022 г. до 6 юни 2023 г., разпространена от прессекретариата на държавния глава.

 

Общо 13 211 служители от министерствата и подчинените им ведомства са освободени по време на служебните правителства в периода август 2022 г. – юни 2023 г., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. В съобщението се посочва, че данните са реални, предоставени от отделните министерства, и са във връзка с разпространена в медии информация относно броя на освободените служители в администрацията, които определят като „медийни спекулации“.

 

Всяка обективна информация за движението на служителите в администрацията следва да съдържа основанията за прекратяване на правоотношенията, посочва Донев в позицията си. Разпратените до медиите “справки” не само, че не отговарят на истината, но и включват всички напуснали по свое желание, преместили се в други администрации, упражнили правото си на пенсия, или са били временно заети на граждански договори, чийто срок е изтекъл и др. Нещо повече – включени са и държавните дружества, както и членовете на политическите кабинети, които естествено си тръгват с всяко правителство, допълва той.

 

Вижте и

Управленското безсилие тласка правителството „Денков“ в грешна посока. Протестиращите земеделци не са “терористи”, енергетиците не са хора, “които протестират срещу себе си”, а в служебните правителства никой не е “подписвал с кръв” да гони хора от администрацията, както се настояваше на едно партийно заседание, посочва Донев.

 

Напротив, работихме само и единствено да преведем страната през кризите, в които управляващите тогава я вкараха и изоставиха. И успяхме. Видно бе по цените на горивата, по енергийната диверсификация, по подготвените закони, по овладяването на ръста на цените, по прекратяването на Механизма за сътрудничество и проверка и т.н. Неслучайно нивото на доверие, с което си тръгна служебният кабинет, е и остава недостижимо за сегашния, пише в позицията. Но има нещо по-притеснително. В българската политика манипулациите са отдавна използван прийом, за съжаление. Но когато се разпространява официално от най-високо ниво – от министър-председателя – то лъжата придобива статут на държавна политика, посочва още Гълъб Донев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре