Сега четете
Не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми

Не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми

Ние като некоалиция до този момент не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми. Това каза в Търговище на предизборна среща с привърженици и симпатизанти на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов днес.

Борисов припомни, че министър Асен Василев вчера е говорил, че има по-малка събираемост от „Митници“ и от Националната агенция за приходите (НАП). „Защото пестеливо не казва, в следствие на кои правителства това се е случило“, каза Борисов и обясни защо е мнителен към Кирил Петков. „Ние от три години не сме в управлението, не сме имали шеф на „Митници“, на НАП, не сме имали финансов министър, кои правителства са виновни за това положение на бюджета? Защо колегите от „Да, България!“ не го коментират също е въпрос към тях, каза Бойко Борисов.

Пред търговищенци депутатът Теменужка Петкова също засегна темата за новия заем. „Аз съм член на бюджетната комисия и за мен беше неизвестно, че има такова намерение. Причината е състоянието на бюджета. И една от основните причини, въпреки че не се казва истината, е, че има неизпълнение на приходите и то основно приходите от ДДС на Агенция „Митници“, каза Петкова. Народният представител припомни, че по време на управлението на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов бюджетът на България винаги е бил на излишък, „благодарение на разумната фискална политика, която нашите правителства водеха“, обясни тя.

По думите ѝ сега „влизаме от дълг в дълг, не е ясно и какъв ще бъде размерът на дълга. Интересно е да се проследи кой е виновен за това? Политическа партия ГЕРБ вече три години е извън властта. Сега трябва да се каже кой е виновен за това бюджетът на България да е на дефицит, макар и три процента, но това е дефицит“, категорична бе Теменужка Петкова.

В залата Бойко Борисов говори и за това, че „две години отсечката от магистрала „Хемус“ в района на Търговище я държаха затворена, за да се забрави, че е направено при управлението на ГЕРБ. „Само че в желанието си да забравите, те забравиха да строят към Велико Търново, от „Боаза“ към Търново, а тази част на България без „Хемус“, никога не можете да достигнете Юг-а. „Хемус“ е жизненоважна важна за вас. Сега пак ще я направим, но вече ще е минимум два пъти по-скъпа и парите пак ще излязат от нашите джобове“, каза още Борисов.

Вижте и

Партийният лидер изрази задоволство, че в Търговищка област има етническа толерантност и уважение към религиите. „Ние помним Възродителния процес, гледахме на границата на Косово и Сърбия, за съжаление, сега гледаме сблъсъка в Израел и Палестина. Най-лошият сблъсък – на религии“, добави той. Според него това задължително ще повлече цената на петрола, особено ако се стигне до война в Близкия Изток, което по думите му е най-лошият сценарий. „Този път обективно ще се вдигнат и цените на горивата, защото три години ние пак имахме високи цени дизела и бензина“, допълни Бойко Борисов. В тази ситуация е важна не само етническата толерантност, но и разбирателството между българските партии. По-важно е да се строим под един флаг в името на България“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ подкрепи кандидата за кмет на Търговище Дарин Димитров и листата с кандидати за общински съветници.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре