Сега четете
Днес е крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес и с подвижна кутия

Днес е крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес и с подвижна кутия

Днес е крайният срок, в който избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък за местния вот на 29 октомври по настоящ адрес. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия за изборите.

Искането се прави писмено до кмета на общината, района, кметството или до кметския наместник. То съдържа единния граждански номер на избирателя, вида и номера на документа му за самоличност и подпис.

Гражданите могат да подадат и електронно заявление за гласуване по настоящ адрес, ако регистрацията на настоящия адрес в съответното населено място е извършена най-малко шест месеца преди изборния ден – 28 април т.г. и населеното място от регистрацията им по постоянен адрес към същата дата е различно, чрез интернет страницата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството – https://regna.grao.bg/.

Вижте и

Избиратели с трайни увреждания, които не могат да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да заявят желанието си също до днес, 14 октомври. Това става в писмена форма чрез заявление по образец или чрез електронно заявление през интернет страницата на общините по постоянния или настоящия им адрес, в случаите, когато своевременно е направено искане за гласуване по настоящ адрес.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре