Сега четете
Правителственият самолет ще превози тази вечер българи от Израел и остава в готовност за нов полет

Правителственият самолет ще превози тази вечер българи от Израел и остава в готовност за нов полет

Правителственият самолет ще превози тази вечер български граждани от Израел и остава в готовност за следващ полет, се посочва в съвместно съобщение на Министерството на външните работи и Министерството на транспорта и съобщенията.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков информираха, че правителственият самолет Еърбъс лети за Тел Авив и ще се върне в София още тази вечер с български граждани на борда.

Предварително предвиденият чартърен полет на частна компания за 13 октомври не бе осъществен поради обективна невъзможност да получи необходимите разрешителни за осъществяване на полета.

Българските граждани, които се бяха записали за чартърния полет тази вечер от Тел Авив за България, през подадения от МВнР имейл [email protected], ще имат възможност да осъществят пътуването с правителствения самолет, като заплатените от тях средства ще им бъдат възстановени в пълен размер и своевременно.

Правителственият самолет остава в готовност за осъществяване на следващ полет, за да бъдат превозени към България и оставащите български граждани в нужда – семейства с малки деца и хора, които в момента се намират в най-застрашените райони в Израел.

От двете министерства припомнят, че в Посолството на Република България в Тел Авив функционират два телефона за спешна връзка, с които гражданите могат да се свързват денонощно:

+ 972 54 764 0089

+ 972 54 595 4379

Вижте и

Данни за българските лица, намиращи се на територията на Израел, могат да бъдат изпращани и по електронен път на [email protected] , както и на Ситуационния център в МВнР на имейл: [email protected] и на телефони:

+359 2 948 24 04

+359 2 971 38 56

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре