Сега четете
Калин Стоянов и Борислав Сарафов са на посещение в Турция

Калин Стоянов и Борислав Сарафов са на посещение в Турция

Делегация на Прокуратурата на Република България (ПРБ), водена от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, е на посещение в Анкара, Република Турция, съобщиха от прокуратурата. Визитата е по покана на турския главен прокурор Бекир Шахин и вътрешния министър на Република Турция Али Йерликая. Предвидена е среща и с турския министър на
правосъдието Йълмаз Тунч.

По същото време в Турция е и вътрешният министър Калин Стоянов, който ще се срещне с колегата си Али Йерликая, съобщиха от МВР. В рамките на посещението са предвидени и съвместни работни срещи с участието на делегация от Прокуратурата на Република България.

В делегацията на МВР участват още заместник-министър Стоян Темелакиев, както и директорите на ГД „Борба с организираната престъпност“ и ГД „Гранична полиция“ главен комисар Явор Серафимов и главен комисар Антон Златанов.

В делегацията от страна на прокуратурата са заместник административният ръководител на Апелативна прокуратура София Емилия Русинова, градският прокурор на София Илиана Кирилова и Христо Кръстев, заместник административен
ръководител на Софийска градска прокуратура.

Вижте и

От прокуратурата посочват, че основните теми на разговори между двете страни ще са традиционно
доброто сътрудничество в противодействието на нелегалната миграция и другите форми на трансгранична организирана престъпност, както и борбата с тероризма. По време на срещите ще бъде направен преглед и на наказателноправни въпроси от взаимен интерес.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре