Сега четете
Премиерът свиква заседание на Националния контратерористичен център заради ситуацията в Израел

Премиерът свиква заседание на Националния контратерористичен център заради ситуацията в Израел

Премиерът акад. Николай Денков свиква заседание на Националния контратерористичен център в 18:00 ч. в Министерския съвет. Причината е нападението на движението „Хамас“ над Израел, съобщиха от правителствената пресслужба.

Националният контратерористичен център е създаден по Закона за противодействие на тероризма. Негов координатор е Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Той извършва анализи и оценка на терористичната заплаха за конкретни обекти и лица на национално, областно и общинско равнище, и предлага на министъра на вътрешните работи определянето на нивото на заплахата и въвеждане на степен на готовност. Дейностите на Центъра се осъществяват от служители на ДАНС, МВР, Държавната агенция „Разузнаване“, службите „Военно разузнаване“ и „Военна полиция“ към Министерството на отбраната.

Кабинетът подготви вчера през деня евакуацията на българите, пожелали да напуснат Израел след терористичните атаки на „Хамас”. Правителственият самолет се очаква да кацне днес на Летище София.

Вижте и

Движението „Хамас“ предприе в събота атака срещу Израел, боевете продължават и днес. В. „Джерузалем пост“ междувременно съобщи, че броят на убитите при атаката хора в Израел е надхвърлил 300, повече от 1500 души са били ранени.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре