Сега четете
Надявам се най-късно до средата на октомври бюджетът за 2024 г. да бъде приет

Надявам се най-късно до средата на октомври бюджетът за 2024 г. да бъде приет

Надявам се най-късно до средата на декември бюджетът за следващата година да бъде приет, коментира пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев. Поводът е внесен проект на решение в Народното събрание (НС), с който се предлага да бъде удължен срокът, в който Асен Василев е длъжен да внесе в парламента проекта на бюджет за следващата година. Срокът е 30 октомври, сега му дадохме отсрочка, обясни Добрев, който е един от вносителите на проекторешението. Той е подкрепен от нашата парламентарна група, защото НС няма да работи през октомври заради предизборната кампания, затова е по-добре да се даде повече време, допълни Добрев. Когато трябва да сме конструктивни, сме такива, отбеляза той.

Според него за удължаването на срока има и друга причина, защото, по думите му, не излизат сметките в бюджета, най-вече свързани със събирани на приходи. Това, което виждам в момента е, че се говори за увеличаване на данъци, идеи като „донос-бонус“, посочи депутатът. За да се вмъкнат в трите процента, ще трябва да съкращават разходи, същият проблем финансовото министерство ще има и за следващата година, обясни Делян Добре. За идеята на Асен Василев да бъде върнато 20 процента ДДС за ресторантьорите, коментира, че ще изчакат да видят предложението и разчетите, които да покажат, че при вдигане на ставката, приходите няма да останат пак същите. Той предупреди, че е възможно ресторантьорите отново да минат в сивия сектор в резултат на по-високата ставка.

За цената на горивата припомни, вече има приет закон още на 24 януари т.г.. Според него „Лукойл“ до момента е трябвало да внесе във Фонда за енергийна сигурност близо 1 млрд лв., които да отидат при шофьорите в България. Средно прави по 500 лв на шофьор, които вече трябваше да бъдат изплатени, сметна Делян Добрев.

Вижте и

Според него не е неволна грешка да изготвиш един списък с фирми, които да получават стотици милиони. Коментарът е във връзка с индикативния списък по териториалните планова за справедлив преход за въглищните региони. Създадохме комисия, която де се увери, че оттук нататък няма да има „непрозрачно нагласяне на фирми, които да получават пари от ЕС“, посочи Добрев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре