Сега четете
Бойко Борисов: Основният въпрос е запазването на работните места на хората, заети в Маришкия басейн

Бойко Борисов: Основният въпрос е запазването на работните места на хората, заети в Маришкия басейн

Да не слагат каруцата пред коня с фирмите, защото първо са работните места на хората. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента по повод протестите относно териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони и индикативния списък с фирми – потенциални инвеститори в тях.

Борисов посочи, че двата основни въпроса там са други – заместващите мощности при спирането на централите, второ – запазване на работните места, което се отнася не само за „Мариците“. Борисов е убеден, че плановете би трябвало да решават тези въпроси, затова той призова правителството – министерството на енергетиката, социалното, на икономиката, бързо да обяснят на обществото какво ще се случва на тези места, а не да слагат коня пред каруцата със списък с фирми. През комисията за контрол на еврофондовете това няма да се случи, защото ще има наблюдение на парламента, но правителството е длъжно още днес на своето заседание да отговори на въпросите, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Според лидера на ГЕРБ отлагането на внасянето на бюджета в парламента, какъвто проект на решение е внесен в парламента, не би било проблем. Ще подкрепим Асен Василев колкото е необходимо след това да гледаме бюджета. Тези дни предстояло финансовият министър да представи бюджета пред хората, които, по думите му, могат да взимат решения, поели са ангажименти пред избирателите. Този път няма да допуснем същите грешки и ще изговорим всичко предварително и, когато бюджетът бъде внесен, ще бъде гласуван, обясни Борисов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре