Сега четете
Туристическото лого на Костинброд беше представено при откриването на общинския информационен център

Туристическото лого на Костинброд беше представено при откриването на общинския информационен център

Туристическото лого на Костинброд и бранд идентичността на дестинацията бяха представени от Десислава Алексова и Вихра Огнянова, при откриването на общинския информационен център, на 25 септември 2023 г.

Представяме Ви цялата презентация:

Идеята за разработване на туристически бранд Костинброд е заложена в разработената и одобрена Програма за равитие на туризма в Общината за периода 2020-2024 г.
Основната цел на проекта е да се представи по атрактивен и креативен начин многообразието от културни и природни дадености, да се стимулира развитието на местния бизнес, както и инвеститорския интерес, да насърчи съвместна работа между институции, местни общности и бизнес.
Беще проведено цялостното предварително проучване на дестинацията. Още първите резултати от проучването ни показаха, че нагласите за развитие на туризма в община Костинброд са впечатляващо положителни. 45% от анкетираните изразиха абсолютна увереност, че туризмът е една от перспективните посоки на развитие на региона.
По задание на Общината, на база резултатите от проучването и общественото обсъждане беше създадено туристическо лого и единна бранд идентичност. Комбинацията на символите слънце и петел – безспорни фаворити след анкетираните, сама по себе си е си изключително атрактивна. Използваните цветове също са характерни и създават приветлива, слънчева визия.
Посланието „Кръстопът на история и бъдеще“ отразява напълно многообразието от малко известни културни и природни дадености, провокира любопитство, любознателност и приключенски дух в туристите, като стимулира интерес към изследване на тази дестинация.
Вярваме, че с подкрепата, доброто партньорство и споделеното чувство за идентичност с местната общност, успешното брандиране ще бъде стимул за развитие на разнообразни туристически продукти, което ще постави района на туристическата карта на България, ще привлече допълнителни ресурси и в крайна сметка ще бъде сериозен фактор за общото състояние на дестинацията.

 

Вижте и

Снимки: Община Костинброд

Видео: Росен Василев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре