Сега четете
bTV: Доверието и способностите на нашия нюзрум са доказани повече от 20 години

bTV: Доверието и способностите на нашия нюзрум са доказани повече от 20 години

„Доверието и способностите на нашия нюзрум са доказани в продължение на повече от 20 години“. Това пишат от „Би Ти Ви медия груп“ в своя позиция по повод обявяването на доскорошния ръководител на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ Антон Хекимян за кандидат за кмет на София.

От компанията посочват, че оставката на журналиста е приета веднага след отправеното искане, като незабавно са ограничени достъпът му до нюзрума на Би Ти Ви и всички други ресурси на медията. Бързо информирахме вътрешната общност и широката общественост за неговото напускане, коментират от медийната група. Допълват още, че се въвеждат редица мерки, свързани с предстоящия изборен сезон, а редакционният план за отразяване на кампанията ще бъде обявен своевременно.

„От 23 септември Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на Би Ти Ви, заедно с ръководния екип на отдел „Новини“, пое управлението на нюзрума. В редакцията на Би Ти Ви работят опитни и утвърдени журналисти, чийто професионализъм и етика са доказани, а постиженията им говорят сами за себе си. Нашите журналисти следват ценностите и принципите, изложени в редакционните насоки на СМЕ“, посочват от „Би Ти Ви медия груп“ в позицията. Коментират, че Бартолайт ще бъде временно изпълняващ длъжността директор „Новини, актуални предавания и спорт“ до намирането на подходящ заместник.

„Би Ти Ви оценява въздействието от създалата се ситуация много сериозно и наш първостепенен приоритет продължава да бъде да се придържаме към редакционните ни насоки и да отразяваме новините безпристрастно и обективно“, казва Ралф Бартолaйт.

Вижте и

От компанията посочват, че редакционната колегия на СМЕ, както и външна агенция, ще следят за обективността, безпристрастността и качеството на съдържанието, създавано от екипа за новини и актуални предавания, по време на предстоящата предизборна кампания. Представител от редакционната колегия на СМЕ ще отговаря на въпроси от страна на българските медии във връзка с предизборното отразяване, допълват още от медийната група.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре