Сега четете
3 смени 24 часа в денонощието: Лаборатория във ВМА ще обработва пробите на пияни и дрогирани шофьори

3 смени 24 часа в денонощието: Лаборатория във ВМА ще обработва пробите на пияни и дрогирани шофьори

3 смени 24 часа в денонощието: Лаборатория във ВМА ще обработва пробите на пияни и дрогирани шофьори

Към момента има около 900 проби, които са трупани във времето, заяви премиерът Николай Денков.

„Една от темите, по които казах, че ще работим много сериозно, е войната по пътищата и дрогираните пияните шофьори. Един от проблемите е бавното излизане на експертизите, свързани с употребата на наркотици, както и техническите експертизи. Затова, използвайки и общата химическа култура, която имам, започнахме разговори с колеги, с които да потърсим бързо решение за забавените проби, които понякога могат да се използват в разследванията едва след 6-9 месеца“. Това обяви на брифинг във ВМА премиерът Николай Денков.„Може да се промени организацията – изисква известна инвестиция, която вече сме договорели.

Бърза крачка може да се направи именно във ВМА по две причини – това е една изключително добре подредена структура, която много бързо може да се реорганизира, и защото тук е един от най-добрите специалисти в Европа – проф. Атанасов.

През последните години тук в лабораторията са инвестирани над 2 млн. лева – средства на лечебното заведение, които позволяват бързо да бъде надградено това, което вече има, и да започне бързо обработване на пробите. Имаме около 900 проби, които са натрупани във времето. Ще се работи на три смени 24 часа в денонощието – за да може успоредно да вървят и натрупаните проби, и новите“, посочи министър-председателят.

 

Вижте и

В брифинга се включи и ген. Мутафчийски посочи, че е необходимо време, за да бъдат обучени хората, които ще работят в лабораторията с високотехнологична лаборатория. Това ще бъдат високвалифицирани кадри.

 

Очаквайте подробности.в

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре