Сега четете
Илия Проданов подава оставка като съветник на земеделския министър

Илия Проданов подава оставка като съветник на земеделския министър

Илия Проданов- председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, подава оставка като съветник на земеделския министър Кирил Вътев. Проданов съобщи това в ефира на „Нова телевизия“.

 

По думите му решението да поеме поста на съветник на министъра е било колективно на асоциацията, колективно е и решението за оставката. Фокусът сега трябва да e върху това колко много нерешени проблеми има в сектор „Селско стопанство“, каза Илия Проданов.

 

Той посочи, че предстоящите протести нямат политически характер, единствената им цел е да решат проблемите, които от години тлеят в сектор, който произвежда голяма част от брутния вътрешен продукт на страната. Според председателя на Националната асоциация на зърнопроизводителите проблеми има в целия сектор „Селско стопанство“ – при животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци, а фокусът се измества само върху зърнопроизводителите.

 

Вижте и

„Надявам се, че премиерът е сгрешил и е искал да каже трактористи, а не терористи”, каза още Проданов по повод изказване от вчера на министър -председателя акад. Николай Денков. Според Проданов „недопустимото“ изказване на премиера само обединява хората в земеделието, а не ги разделя.

 

Проданов допълни, че още преди 15 дни зърнопроизводителите са поискали среща с премиера, но не са били потърсени за диалог преди решението на Народното събрание на отпадането на забраната за внос на зърно от Украйна . Решението според него е било взето еднолично, без търсене на диалог. Нашите искания са ясни, ако министър-председателят има решение, да го каже публично, призова председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Вчера от асоциацията отказаха среща с премиера.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре