Сега четете
Плевенския театър с премиерен спектакъл „Когато гръм удари“

Плевенския театър с премиерен спектакъл „Когато гръм удари“

„Когато гръм удари“ е вторият премиерен спектакъл за новия творчески сезон на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен.

Постановката е на младия режисьор Ростислав Георгиев, който заедно с актьорите Ива Николова, Адриан Филипов, Генадий Николов, Антъни Пенев, Теона Димова, Васил Витанов, представят пред плевенската публика Яворовата пиеса с много любов и откровения.

„Ние слагаме фокуса върху темата за тайната, за премълчаното, върху което се гради един цял живот. Гради се един илюзорен свят, едни хора създават своите взаимоотношения върху това и в един определен момент, когато като че ли всичко е забравено, се връща един външен човек, който започва да дълбае в миналото“, каза пред БТА Ростислав Георгиев.

„Това, което ни беше най-интересно, е да проследим всеки един от персонажите, от хората в тази пиеса как се справя с понасянето на истината, която дълго време е била скрита. Как понася и своя личен провал. Има и междуличностни конфликти, но всеки се изправя сам срещу себе си, срещу своите собствени заблуди, разочарования, дори срещу своите собствени бесове“, добави режисьорът.

За избора си да постави на сцената на плевенския театър именно „Когато гръм удари“ той сподели, че това, което го е мотивирало е, че пиесата на Яворов може да се сравнява с големите европейски модерни пиеси на Стриндберг и на Ибсен.

„Това е една класическа пиеса, много пъти поставяна в България, а и темите, които се засягат в нея, са доста сериозни. Те са на екзистенциално ниво и е сериозно предизвикателство за един млад режисьор, а и за един млад екип, защото и композиторът и сценографът са също млади колеги, да се изправим пред една такава отговорна задача“, подчерта Георгиев.

Вижте и

„Имахме много добър процес на работа и съм благодарен на актьорите, някои от които са опитни, едно поколение над мен, че ми се довериха да потеглят след идеята и прочита, които предлагам на пиесата. Мисля, че създадохме творчески приятелства, които ще продължат във времето по един или друг начин“, допълни режисьорът.

Премиерното представление на „Когато гръм удари“ ще се състои тази вечер от 19 часа на сцена „Александър Гюров“. То е и част от инициативата на плевенския театър за културен туризъм „Пътуващ зрител“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре